Picų kepėjas. Rokiškis, 2016

Čia šeimos verslas. Mažas šeimos restoranėlis. Pavadinimas Tratoria mažiau įpareigoja. Restorane aukštesnės kokybės aptarnavimas, serviravimas ir indai. Tai mes čia kiek paprasčiau galim sau leist.

Biznį pradėjom devyniasdešimt aštuntais metais. Pirmus tris metus kepėm tas picas bile kaip, nežinojom, kodėl kitą kartą gerai išeina, kitą – prastai. 2003 metais pirmą kartą išvažiavom stažuotis į Italiją, tai įkrėtė košės biškį. Dabar jau mokam.

Italijoj stažuotėj buvom jau du kartus. Ten nebuvo kokie intensyvūs kursai, bet pagrindus tai labai gerus davė.

Kiekviena picerija turi savo pagrindą, tuo ji išskirtinė. Sudėt produktus ant viršaus – fantazijos reikalas: jeigu tau nepatinka kumpis, tai galim pasiūlyt su sūriu. O padas mūsų picerijoj nesikeičia aštuoniolika metų. Vien rankom išsukam. Vien rankom! Nenaudojam nieko. Tešlos užminkymui naudojam mechaniką, o jau išsukimas to burbuliuko... Galėsim pasifotkint, aiškiau bus, kas tas burbulas, kas tas išsukimas, kaip nepažeidžiama struktūra...